Contoh Soal Noun Clause dan Jawabannya

← Materi Noun Clause

Sekilas Noun Clause

Noun clause merupakan subordinate clause yang berfungsi sebagai noun (kata benda). Klausa ini dimulai dengan question word (antara lain: what, who, whose, whom, which, where, when, dan how), if/whether, atau that.

Soal Noun Clause

Di bawah ini 10 contoh soal noun clause berbentuk pilihan ganda. Ketik a atau b sesuai dengan pilihan yang menurutmu paling tepat untuk melengkapi bagian yang kosong.

  1. She wanted to know …

    1. if I had applied for the scholarship
    2. if had I applied for the scholarship

    Your answer:

  2. … is unacceptable.

    1. What do they always do in the classroom or lab
    2. What they always do in the classroom or lab

    Your answer:

  3. I predict …

    1. that will she be able to make decisions in an emergency situation
    2. that she will be able to make decisions in an emergency situation

    Your answer:

  4. Astri talks about her early life experiences with …

    1. whoever will listen
    2. will whoever listen

    Your answer:

  5. We wonder …

    1. if does he work at Philadelphia General Hospital
    2. if he works at Philadelphia General Hospital

    Your answer:

  1. The teacher asked me …

    1. who Niels Bohr was
    2. who was Niels Bohr

    Your answer:

  2. I don’t know …

    1. how much does he make a month
    2. how much he makes a month

    Your answer:

  3. The worker is afraid …

    1. that will he get fired
    2. that he will get fired

    Your answer:

  4. … is awesome.

    1. That the girl can speak English fluently
    2. That can the girl speak English fluently

    Your answer:

  5. The reality is …

    1. that does everybody need somebody sometimes
    2. that everybody needs somebody sometimes

    Your answer:

Correct
Incorrect

Javascript pada browser perlu diaktifkan untuk menampilkan quiz ini. Jika quiz tidak berjalan, kamu dapat mengunjungi Soal dan Jawaban Noun Clause (printable version).

Materi Noun Clause

Related Posts:

Semoga bermanfaat dan mohon maaf jika ada kekurangan.

References:

  1. Using Clauses as Nouns, Adjectives, and Adverbs. http://www.writingcentre.uottawa.ca/hypergrammar/claustyp.html. Accessed on December 4, 2012.
  2. Noun Clauses. http://faculty.deanza.edu/flemingjohn/stories/storyReader$23. Accessed on December 4, 2012.
  3. Noun Clauses 1. http://www.learnenglishfeelgood.com/esl-noun-clauses1.html. Accessed on December 4, 2013.

Posted by Wilma Yulia

Share This Page:

16 thoughts on “Contoh Soal Noun Clause dan Jawabannya”

  1. Kaaa yang statement gaada ya?aku lola nih masih belum paham:( soal di buku ku agak lebih sulit deh ka:( apa karna aku gapaham ya:(

  2. Skrg main hape jrg cm ngegame doang (sekali2 msh laaaahhh liat tanaman dikebun township), killing time nya liat webnya mb wilma ini…
    Aseliii dari bahasa inggris bisanya cm lagu2 doang,skrg q udh banyak ngerti tenses…
    Klo kuis kdg lomba2an sm suami, score siapa yg paling bagus…
    Coba ada aplikasinya di app store atw google play… makin ga bisa move on akunyaaa….
    Ini cerita doang yaa guys,jdi anakku looo kelayapan (merangkak) kemana2 q ga sadar saking asyiknya nge quiz…
    Suamiku sampe ngomel… ???

    1. Wulan kamu lucu banget c…. :)) :)) pasangan seru ni sepertinya..
      Untung aku belum bisa bikin aplikasi android jadi posisimu masih aman…wkwkkwkw
      semoga kamu makin pinter yaa (tapi anak tetap terpantau pergerakannya :p), suamimumu juga… aamiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *