Contoh Soal Past Perfect Tense dan Jawabannya

← Materi Past Perfect Tense

Sekilas Past Perfect Tense

Past perfect tense merupakan kata kerja yang untuk mengungkapkan bahwa suatu kejadian sudah selesai terjadi pada suatu titik di masa lampau sebelum kejadian lainnya.

Soal Past Perfect Tense

Di bawah ini 10 contoh soal past perfect tense dan jawabannya. Ketik a atau b sesuai dengan pilihan yang menurutmu paling tepat untuk melengkapi bagian yang kosong.

  1. Never … such delicious pies before visiting the bakery.

    1. I had tasted
    2. had I tasted

    Your answer:

  2. How many times … the clothes before the fault occured?

    1. you had worn
    2. had you worn

    Your answer:

  3. If you … your money in a bank, it wouldn’t have gone.

    1. had been put
    2. had put

    Your answer:

  4. Prior to the meeting, the room …

    1. had been cleaned and prepared
    2. had cleaned and prepared

    Your answer:

  5. He told that he … all the files in the directory.

    1. had removed
    2. had been removed

    Your answer:

  1. The student … her disposable lunch box in the garbage can by the time the bell rang.

    1. had been dropped
    2. had dropped

    Your answer:

  2. When he arrived at the station, the train …

    1. had left
    2. had leaved

    Your answer:

  3. … before the participants came?

    1. Had the room been brighter
    2. Had the room brighter

    Your answer:

  4. Reza … about her before they met.

    1. had already heard
    2. had already been heard

    Your answer:

  5. Anyone … the latest version of the phone software for free before August 2013.

    1. had been able to update
    2. had be able to update

    Your answer:

Correct
Incorrect

Javascript pada browser perlu diaktifkan untuk menampilkan quiz ini. Jika quiz tidak berjalan, kamu dapat mengunjungi  Soal dan Jawaban Past Perfect Tense (printable version).

Materi Past Perfect Tense

Related Posts:

Semoga contoh soal past perfect tense dan jawabannya ini bermanfaat dan mohon maaf jika ada kekurangan.

References:

  1. Past Perfect Tense. http://grammar.ccc.commnet.edu/grammar/tenses/past_perfect.htm. Accessed on November 16, 2013.
  2. The Past Perfect Tense. http://esl.fis.edu/grammar/rules/pastperf.htm. Accessed on February 22, 2013.
  3. Past Perfect 1. http://web2.uvcs.uvic.ca/elc/studyzone/410/grammar/pastpf1.htm. Accessed on November 16, 2013.
  4. Past Perfect Worksheets. http://esl.about.com/od/Find-the-Mistake/a/Past-Perfect-Worksheets.htm. Accessed on November 17, 2013.

Posted by Wilma Yulia

Share This Page:

14 thoughts on “Contoh Soal Past Perfect Tense dan Jawabannya”

  1. Masih bingung sama penggunaan “been” pada past perfect tense :”

    1. Wilma Yulia says:

      been pada past perfect tense (active voice) sebagai main verb Sia, jadi itu verb to be dalam bentuk v-3. Verb to be sebagai main verb itu diikuti subject complement (berupa noun, adjective, atau adverb).

    1. Wilma Yulia says:

      Sama-sama Titiana..semoga kamu sukses selalu ^^

  2. Ayu Rizki says:

    Bagus banget ih pas banget buat yang lagi belajar kaya aku. Yang butuh soal2 kaya gini. Terimakasiiih, ditunggu soal2 yanh baru ya kakkk??

    1. Wilma Yulia says:

      Makasi sudah meninggalkan komen yang sangat manis Ayu ^^ Semoga sukses selalu belajarnya ya!

  3. sial…! baru pertama mencoba udah dapat 40%..nggak papa belajar lagi…

    1. Wilma Yulia says:

      Iya gpp Khusnul.. mungkin ada yang kelupaan teorinya :)

  4. Gazali Rahman says:

    salah jawab teruss

    1. Bagus Hafizh.. percobaan pertama aja uda 90%.. apalagi kalo dua kali :B

  5. what a great quiz! I got 100 for this exercise! keep going!

    1. Congratulations Eliana… Thanks for your support! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *